Kalau ikut resipi, guna durian. Tapi saya dah tukar dengan strawberry. Hehe
Resipi asal, dan cara2 melipatnya tuian2 & puan2 boleh lah godek2 di FB Jom Masak ye..
RESEPI ASAL DARI DURIAN CREPE
- 20g tepung gandum
- 20g tepung ubi
- 10g tepung jagung
- 10g tepung kastard
- 40ml susu cair
- 150ml air biasa
- 1biji telur A
- 1sdb gula
- 1sdb minyak masak
cara cara
- campurkan semua bahan....godek dengan whisk hingga sebati & larut... tapis & dadarkan pada non stick pan
filling
- fresh cream secukupnya (dipukul kental )
cara cara
- pipekan cream, choc spread + milo + choc spread.....kemudian tutup ngan cream....lipatkan kulit (cara melipat sila refer ALBUM CARA MELIPAT CREPE)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
No comments:
Post a Comment